گاز گرفتن در سگ ها
یکی از مشکلاتی که خیلی به ما مراجعه می کنند مشکل گاز گرفتن در سگ ها و توله سگ هاست که بسیار اذیت کننده و دردناک هست. ابتدا باید مشکل را ریشه یابی و سپس به رفع آن بپردازیم پس با پت اسکایلوس همراه باشید.
علت گاز گرفتن در سگ ها و توله سگ ها چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟
اولین مشکلی که خیلی از مردم از آن رنج می برند گاز گرفتن توله سگ هایشان است که با دندون های تیزی که دارند بسیار دردناک و آزار دهنده هستند اما علت آن چیست؟ توله سگ ها اکثر سنین تولگی خودشون رو صرف بازی کردن و کنجکاوی درباره اشیا می گذرانند و یکی از چیزهایی که بسیار برای توله سگ ها لذت بخش می باشد، پوست انسان ها است و بسیار دوست دارند که با دست انسان بازی کنن.
از آنجایی که دندان های در حال رشد توله ها دقیقا مانند نوزاد انسان به شدت می خارد، به همین دلیل شروع به جویدن جاهای مختلف می کنند ولی ما نباید اجازه دهیم که هر جایی را گاز بگیرند. باید از دست خودمان استفاده کنیم که بهترین مورد است اما اگر توله شما به دست تان عادت کرده بود و شما به او اجازه می دادید دستتان را گاز بگیرد بعد از رشد دندان ها باید چه کنید؟
ممکن است گاز گرفتن توله سگ ها در ابتدا برای شما جالب باشد به خاطر اینکه دندان های زیاد تیزی ندارند و شما هم دردی احساس نمی کنید؛ اما زمانی که توله ها به سن سه یا چهار ماهگی می رسند دندان هایشان رشد بیشتری می کند و گاز گرفتن باعث می شود که این موضوع دردناک تر شود.
اما سگ به گاز گرفتن شما عادت کرده است و متوجه این نمی شود که چه مقدار فشار را بر روی دست شما می آورد و نمی داند که شما چقدر از این گازها احساس درد می کنید و به همین خاطر به کار خودش ادامه می دهد.
چگونه باید عادت گاز گرفتن توله سگ ها را متوقف کرد؟
در ابتدا ما به شما پیشنهاد می کنیم که این کار ها را از سنین تولد و زمانی که شروع به گاز گرفتن کرد انجام دهید زیرا هر چه در سنین پایین تر این عادت را از بین ببرید سریع تر موفق می شوید. موقعی که سگ تان شما رو گاز گرفت باید با نوعی صدا به سگ بفهمانید که دردتان گرفته است و این صدا نشان دهنده احساس در شما است. پس حتما با کلمه نه یا نکن یا صدای زوزه مانند سگ، آن را متوجه کنید.
موضوع بعدی این است تا جایی که می توانید اجازه ندهید سگ تان شما را گاز بگیرد و زمانی که می خواهد شما را گاز بگیرد سریع یک اسباب بازی دندانی به توله سگ نشان دهید و حواسش را به سمت آن پرت کنید. اکثراً توله سگ شما این کار را زمانی انجام می دهد که دندان هایش درحال در آمدن باشد.
زمانی که سگ تان سنش بیشتر شد و متوجه شدید که آموزش هایتان تاثیر مثبت داشته است و سگ دست شما را داخل دهنش قرار می دهد ولی گاز نمیگیرد، می توانید با استفاده از خوراکی تشویقی بازی کردن را برایش لذت بخش تر کنید. نکته قابل توجه این استکه حتما صبر و حوصله داشته باشید و به هیچ عنوان زمانی که سگ تان شما رو گاز گرفت کتکش نزنید و سرش داد نزنید.
یکی دیگه از مواردی که باعث می شود سگ شما رو گاز بگیرد احساس مالکیت روی یک چیزی هست یا زمانی که سگی می خواهد از داشته هایش محافظت کند، منظور از داشته هایش چیزهایی هستند که برای سگ خیلی خوشایند است مانند قلمرو غذا، اسباب بازی و حتی صاحب خودش.
اما جالب است بدانید که سگ های نگهبان و سگ های مخصوص دام این احساس مالکیت را بیشتر از خود نشان می دهند.
اما متوقف کردن عادت گاز گرفتن به خاطر احساس مالکیت روی اسباب بازی یکی از آموزش هایی است که در این مرحله باید به سگ داده شود، دستور ولش کن است. در این مرحله سگ یاد می گیرد تا زمانی که شما بهش دستور ولش کن رو می دهید سگ اسباب بازی را ول کند، که این آموزش روش های بسیاری دارد و اگر خواستید این آموزش ها را یاد بگیرید می توانید با مجموعه پت اسکایلوس تماس بگیرید.
آموزش دوم برای متوقف کردن سگ هایی است که احساس مالکیت شدیدی روی غذا دارند. آموزشی که اینجا باید به سگ داده شود بدین صورت است که غذا را زمانی که روی زمین می گزارید، دستور نخور دهید و اجازه ندهید که سگ به غذا نزدیک شود.
یکی دیگر از مواردی که باعث گاز گرفتن سگ ها می شود، ترسیدن آن ها است. معمولا مواردی که خیلی باعث ترسیدن و گاز گرفتن سگ ها می شود رو به رو شدن با افراد غریبه مانند دامپزشک ها، دوستان و آشنایان که به منزل می آیند و حتی در موقعیت هایی که برای سگ ناآشنا هست این مورد بیشتر می شود.
من به شما پیشنهاد می کنم هرگز ناگهانی به یک سگ غریبه نزدیک نشوید و به فرزندانتان هم این آموزش را بدهید تا این کار را انجام ندهد.
اما برای از بین بردن ترس سگ ها از جاهای مختلف یا افراد غریبه باید به آن ها آموزش ویژه ای دهید و یکی از کارهایی که باعث از بین رفتن این ترس می شود، اجتماعی کردن سگ است. به طوری که سگ را با افراد مختلف آشنا کنید و این افراد با سگ رابطه خوبی داشته باشند.
سگ ها خیلی از محیط دامپزشکی و دامپزشک ها می ترسند پس سعی کنید زمانی که برای انجام کارهای مختلف به دامپزشکی مراجعه می کنید حتما با خودتان انواع تشویقی های خوشمزه را همراه داشته باشید و بعد از اینکه توسط دکتر معاینه شد به سگ خوراکی تشویقی بدهید. همچنان این کارها را ادامه دهید تا ترس سگتان نسبت به انواع محرک ها و محیط های مختلف از بین برود.